Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Τον Οκτώβριο του 2000 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ενεργειακής Συντονιστικής, με στόχο τόσο την έρευνα πάνω στην επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε ζωντανούς οργανισμούς, όσο και τη διάδοση της πρωτοποριακής πρακτικής. Με γνώμονα πάντα την ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού, την πρόγνωση και διάγνωση, μέχρι το 2006 είχαν διεξαχθεί εκατοντάδες μελέτες, πολλές εκ των οποίων υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Φυσιολογίας.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έδωσαν έναυσμα σε νέες, πολύπλοκες έρευνες, για να καθοριστεί τόσο η συσχέτιση του χρόνου έκθεσης με την ευεργετικότητα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, όσο και οι τεχνικές απαιτήσεις.

Μέχρι τότε, οι συσκευές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είχαν μέγεθος άνω των δεκαπέντε τετραγωνικών μέτρων, καθιστώντας τες δύσχρηστες. Ο μοναδικός τρόπος, για έναν ασθενή, να ακολουθήσει πρόγραμμα ευεργετικής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ήταν να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που δεν ήταν εφικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το 2011, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, ο κ.Μπεληγιάννης Χριστόδουλος, οραματίστηκε τη διάθεση αυτής της τεχνολογίας σε ολόκληρο το κοινό. Ίδρυσε την κατασκευαστική και εμπορική εταιρία BCL Electromagnetics, με έδρα την Χαλκίδα, και με τη συμβολή πληθώρα επιστημόνων, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε το SPE FR600, μία καινοτόμα συσκευή παραγωγής και εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, στο μέγεθος ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πλέον, η ριζοσπαστική τεχνολογία ήταν στη διάθεση του καθενός.

Σήμερα, η BCL κατασκευάζει και εμπορεύεται το SPE FR600 Elite, μεγέθους μίας βαλίτσας χειρός και 90% ισχυρότερο από τα προηγούμενα μοντέλα. Με το δίκτυο πωλήσεων να εκτείνεται στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες και Νότια Αφρική, η BCL βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Οι μελλοντικοί μας στόχοι περιλαμβάνουν:

  • διεύρυνση της παλέτας καλυπτόμενων παθήσεων
  • αύξηση των ποσοστών επιτυχίας στις ήδη καλυπτόμενες παθήσεις
  • σμίκρυνση της συσκευής, μέχρι να είναι σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου

Αναμφίβολα οι επιστημονικές έρευνες θα συνεχιστούν αδιάκοπα, καθώς οι πρακτικές χρήσεις της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη το πλήρες εύρος τους. Η BCL, αμιγώς Ελληνική και παρούσα σε όλες τις εξελίξεις του κλάδου, βρίσκεται στην προνομιακή θέση να προσφέρει τους καρπούς της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

TOP